EN OÄNDLIG FASCINATION FÖR BÄR

Det finns ingen anledning att misströsta när sommarbärsbeståndet sinar, varje säsong har sin charm och sina bär. Nu när hösten står runt hörnet finns det gott om andra godsaker så som nypon, rönnbär och slånbär! Och det bästa av allt – dem växer precis överallt! För att spara tid kan man också passa på att ta sin träningsrunda i samband med bärplockningen, ta bara med en skön ryggsäck och snöra på löparskorna så är det bara att bege sig!

2016-09-06 18.55.53

2016-09-06 18.55.54

Nyponsoppa i all ära, det har dem flesta ätit som små, med grädde och mandelbiskvier minns man denna ljuvliga barndomsfavoriten. Men det finns så mycket mer man kan använda nypon till, bland annat kan man ha nyponskal i hembakat bröd, nyponpulver i smoothies eller varför inte sylta dem för att ta fram under vintern som tillbehör till mustiga grytor och vilt.

Nypon är dessutom supernyttigt och innehåller bland annat betydligt mycket mer C-vitamin än t.ex. apelsiner. Dessutom boostar det ditt immunförsvar och hjälper kroppens försvar mot angrepp, samt innehåller viktiga mineraler som t.ex. järn och kalcium.

IMG_7324

Så här ser det ut just nu hemma i köket hos Feffanies. Nypon i mängder som rensas samtidigt som det bakas New York cheesecake med vit choklad och blåbär samtidigt som det är påfyllning av vitaminförråden med färskpressad juice av morot, ingefära, apelsin och äpple.

Så… ut och plocka bär att fylla skafferiet hemma med!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *