ATT LURA EN 40-ÅRING TILL TOSCANA

 

2016-09-22 07.45.20

När vi undrade hur en av av våra närmsta vänner, kallad Kungen, ville fira sin 40-årsdag så var svaret ”borta”. Ett helt perfekt tillfälle att lura med vår vän utomlands hade uppenbarat sig!

Planeringen började som de flesta av resor, med att bryta ner ungefär vad vi vill uppleva denna gången. Det utan att bli allt för låst vid en sorts resa, en stad, ett land eller ens en kontinent. Vill man ut och resa ofta så är det bättre att vara så där drygt filosofisk och låta resan hitta dig snarare än att du hittar resan. Det är då de billigare alternativen hittas. Och då vi ändå vill besöka (äta…) ungefär hela världen tillsammans så kvittar det i det stora hela vart vi hamnar.

Vår vän uppskattar i alla fall gott vin(o) och att ta att soft, så för att få med honom på resan (och därmed än mer för oss själva berättiga att det är dags för en resa till i år…) så siktade vi in oss på Europas latinspråkiga länder. Efter att varit på väg till bland annat Sicilien, den baskiska kusten, franska inlandet och Kroatien blev det denna gång Toscana som till slutdestinationen. Vinots förlovade land. Italiens Österlen (eller var det tvärtom…). Kyklingleverns gryta.

I nästa inlägg kommer domen om hur kons fjärde mage smakar och hur en nybliven 40-åring klarar av en resa alá Feffanies (att ge sig ut på ”byn” efter frukost och sedan vandra planlöst i 12-14 timmar, medans man parallellt försöker äta något i varje gatuhörn…).

Lev livet gott folk!

En kommentar Skriv kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *